Een nieuw seizoen komt er stilletjes aan. In zomertijd neem je je misschien voor om dan iets meer aandacht te besteden aan zelfzorg. Misschien gewoon omdat je weet hoe belangrijk dat is om minder aangename ervaringen te voorkomen. Misschien omdat je al ervaart dat er jou dingen moeilijk vallen.

Misschien is supervisie dan iets voor jou. Supervisie is begeleide, gestructureerde intervisie: samen als collega’s stilstaan bij hoe jij in je werk staat en waar je tegenaan loopt.

Een veilige plek en tijd als cadeau aan jezelf is geen tijdverlies maar tijdswinst. Sommigen van jullie hebben dat al ondervonden. Je gaat soms anders naar dingen kijken en krijgt wat ademruimte en meer voeling met jezelf en je eigen kracht en kwaliteiten. Herkenning van collega’s èn hun feedback doen vaak deugd en openen nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Supervisie gebeurt in kleine groep, maar kan ook individueel.

Dit aanbod van de VPKB is gratis en staat open voor iedereen: nog lerend, beginner, ervaren en zelfs bijna gepensioneerd, in welke functie binnen de VPKB ook. Ook voor zij die al eerder supervisie gevolgd hebben.

In bijlage lees je er meer over.

Denk er maar ’s  over na. Als je vragen hebt, contacteer me gerust.

 

ds. Petra Schipper.
Pastoraal Supervisor VPKB