Van de zusterorganisatie CPLR

Aan Franstalige zijde is er een samenwerking met de permanente vorming van de Eglise protestante unie de France, de Communion Lutheriène et Reformée (CPLR). Zij biedt vele vormingsweken aan voor predikanten.
Ook de Nederlandstalige predikanten die het Frans machtig zijn, kunnen deelnemen. De VPKB steunt dit door elk jaar vijf plaatsen te reserveren voor de predikanten van de VPKB. Meer informatie of u in aanmerking komt, kunt u verkrijgen bij de commissie toelating en opvolging.

Elk van deze vormingsweken heeft een eigen programma. Niet alleen is er aandacht voor het inhoudelijk aspect door de inbreng van experts maar ook door kennis te nemen van elkaars context en zo van elkaar te leren. De Franse broeders en zusters vinden de inbreng van België bijzonder belangrijk omdat de uitwisseling alleen maar rijker wordt door de diversiteit.
Het aanbod kunt u hier vinden.

 

 

andere onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *