Bijbelse Theologie
Ook dit aanbod komt uit de reeks van de cursus ‘Liturgie en Preken’ en wordt aangeboden aan gemeenten.
Deze keer staat niet de opbouw van de Bijbel centraal maar de vraag naar samenhang in de Bijbel zonder de diversiteit geweld aan te doen.

De Bijbel uitleggen- niet op een uitleggerige manier – maar de woorden, zinnen en verhalen benaderen zoals je het bij andere grote literatuur ook doet; met altijd in je achterhoofd: wat heeft het over ons te zeggen, waar komen wij voor in het verhaal. En het lezen als literatuur, ermee omgaan zoals je met grote kunstuitingen doet, structuren ontdekken, de compositie zien en horen; zoveel schoonheid genieten! Binnentreden in de Hebreeuwse teksten en verbanden ontdekken met wat er nu speelt in onze levens en de wereld en daar met verve van getuigen.

Wilt u deze inleiding aanvragen graag contact opnemen met de vormingsverantwoordelijke.
Marc Loos – predikant in Gent-Rabot zal de inleiding verzorgen.

andere onderwerpen