Predikanten en kerkelijk werkers kunnen tijdens coronatijd ook een beroep doen op individuele supervisie. Zolang de coronamaatregelen duren, hoeft u zich niet te engageren voor een reeks sessies (zoals normaal), maar kun je afspreken per losse sessie.

Supervisie is een professionele, gestructureerde, veilige manier om in besloten groep of één op één stil te staan bij hoe je zelf in je werk staat. Waar je kracht en jouw roeping liggen, en waar je tegenaan loopt. Samen kunnen we kijken waarom dingen lopen zoals ze lopen en wat je hiervan kunt leren en hoe je verder kunt groeien. Supervisie is een goede manier om voor jezelf te zorgen en je welbevinden te verbeteren, zelfs om (sluipende) burn-out of malaise of vastroesten te voorkomen.

Collega’s die hebben deelgenomen zeggen hier bijvoorbeeld over:

“een boost voor mijn werk” – “even de eenzaamheid van de job doorbreken” – “de herkenning doet deugd” – “je leert altijd van elkaar” – “tof om collega’s te leren kennen zoals ze echt zijn” – “fijn om een plek te hebben waar je je vrijuit kunt uitspreken” – “ook emoties mogen er zijn” – “alles wordt in goede banen geleid” – “supervisie is ook een goede oefenplek om zorgvuldig met elkaar en elkaars verhalen om te gaan” – “je krijgt andere invalshoeken mee” – “ik sta nu anders in mijn werk”

We zijn een klein kerkverband, maar telkens is gebleken dat het lukt om discreet met ieders imput om te gaan. Het gaat immers om hoe jij erin staat.

Het groepsverband gebeurt in reeksen bijeenkomsten, één dagdeel per 4 à 6 weken. Per reeks spreken we data en locatie af zoals het voor de deelnemers het meest haalbaar is.

Zin om mee te doen? Wil je dat serieus in overweging nemen? Je kunt altijd bijleren en samen garanderen we kwaliteit en veiligheid.

ds. Petra Schipper.
Pastoraal Supervisor VPKB

 

andere onderwerpen