Familie en vrienden zijn vaak een vergeten groep als het gaat om detentie. In Brugge, Mechelen, Ieper en Hasselt wordt al vele jaren hierom een zogenaamde actie aan de poort gehouden. De gevangenisbezoeker, meestal familie en vrienden, krijgen een kopje koffie aangeboden en een luisterend oor.  De laatste jaren wordt dit ook in Gent en  in Dendermonde  georganiseerd. In Gent gaat deze dag door als ‘Dag van de gevangenisbezoeker’

Doelstellingen :

  • de bezoekers een hart onder de riem steken. Een teken geven dat we hen niet vergeten. Presentie dus.We bieden een kopje koffie of thee, een luisterend oor, een presentje (zowel voor de grote als voor de kleine mensen) met een bedankingskaartje.
  • sensibilisering m.b.t. de gevangenisthematiek door middel van de zichtbaarheid en ook door het geven van informatie aan de vrijwilligers.
  • positief maatschappelijk signaal door interlevensbeschouwlijk samenwerkingsverband

De vrijwilligers aan deze actie krijgen vooraf uitleg over het waarom en de opzet. Maar ook is er aandacht voor de procedures van een gevangenisbezoek: wat mag, moet en mag niet.

Heeft u belangstelling dan kunt meer informatie krijgen bij ds. Eefje van der Linden.

 

andere onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *