1. Rol en taak van kerkenraadsleden

Ambtsdrager zijn wat is dat eigenlijk? Samen met predikant of kerkelijkwerker, diaken of ouderlingen leiding geven aan de gemeente met als doel: ‘De gemeente bij het heil bewaren’. Zo staat het in de kerkorde. Wat betekent dat eigenlijk en wat komt er van terecht?

Waar en wanneer?

Najaar 2018

16 oktober in De Olijftak, Brasschaat 19u30-22u

25 oktober 2018 Protestantse Kerk Vilvoorde – Wylliam Tyndale Silo

3 november van 10u-12u30 VPKB Roeselare

 

2.  Orde in de kerk

Kerkorde en plaatselijk reglement. Het staat voor velen gemeenteleden synoniem voor saaiheid.Toch wordt elk kerkenraadslid geacht op de hoogte te zijn van wat er in de kerkorde staat om te weten wat te doen in vacaturetijd, bij verkiezingen en indien het plaatselijk reglement aangepast moet worden.

Welke geest waait er door onze kerkorde en hoe werkt de kerkorde door in het leven van de plaatselijke gemeente? Vragen die we beantwoorden aan de hand van praktijkvoorbeelden. Deze avond biedt een basis en staat open voor kerkenraadsleden en gemeenteleden.

meer info

 

andere onderwerpen

One Comment

  1. Pingback: Wie zijn wij? - Vorming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *